ondernemingsrecht advocaat den haag

Aandeelhoudersvergadering

  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Middelgroot met 60 werknemers
  • Maatschappelijk betrokken

Contact opnemen

Wat kunnen onze ondernemingsrecht advocaten voor u betekenen?

Op grond van de statuten is het bestuur van de onderneming verplicht om ten minste eenmaal per jaar verantwoording en rekenschap af te leggen aan de aandeelhouders tijdens de jaarlijks terugkerende algemene vergadering van aandeelhouders (en/of andere stemgerechtigden). De aandeelhoudersvergadering geeft globaal richting aan het beleid van de vennootschap, terwijl het bestuur van een vennootschap belast is met de dagelijkse gang van zaken. De bevoegdheden van aandeelhouder(s) liggen voornamelijk op het gebied de inrichting en de structuur van de B.V. of N.V. De belangrijkste besluiten die de aandeelhoudersvergadering dient te nemen betreffen het uitgeven van aandelen, het vaststellen van de jaarrekening, het verminderen van het aandelenkapitaal, wijzigen van de statuten, fusie of splitsing, liquidatie van de vennootschap  en benoeming en ontslag van een bestuurder (tenzij er sprake is van een structuurvennootschap, dan speelt de Raad van Commissarissen op deze punten een grote rol).

Wij kunnen u adviseren over de rechten en verplichtingen van aandeelhouders binnen de algemene vergadering van aandeelhouders. Daarnaast kunnen wij u bijstaan bij conflicten rondom aandelen of vennootschappen en, indien het uiteindelijk tot een procedure komt, optreden als uw advocaat in een procedure.

Meer informatie over de aandeelhoudersvergadering

De aandeelhoudersvergadering kan het bestuur geen bindende specifieke instructies geven over hoe het zijn taak dient uit te oefenen. Wel kan in de statuten of in een aandeelhoudersovereenkomst zijn vastgelegd dat het bestuur een bepaald besluit ter goedkeuring moet voorleggen aan de aandeelhouders.

Frequentie aandeelhoudersvergadering

De wet schrijft voor dat er minimaal één keer per jaar een algemene vergadering moet plaatsvinden, in ieder geval binnen zes maanden na afloop van het boekjaar (in verband met het vaststellen van de jaarrekening). Alle aandeelhouders moeten per brief worden opgeroepen voor die aandeelhoudersvergadering. In de zogenoemde oproepingsbrief moet de agenda voor de aandeelhoudersvergadering worden vermeld. De oproepingsbrief moet in beginsel vijftien dagen voor de dag van de aandeelhoudersvergadering worden verzonden. Bij de B.V. is de oproeping van de algemene vergadering een verantwoordelijkheid voor het bestuur of de Raad van Commissarissen, tenzij daarover in de statuten anders is bepaald. Bij de N.V. kunnen daarnaast één of meer houders van aandelen die alleen of gezamenlijk ten minste een honderdste gedeelte van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen, aan het bestuur en aan de Raad van Commissarissen schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van de te behandelen onderwerpen het verzoek richten een algemene vergadering bijeen te roepen.

Vragen en antwoord

Meer lezen over de aandeelhoudersvergadering?

Onze advocaten zijn gevestigd in Den Haag

Bent u op zoek naar een ondernemingsrecht advocaat? U bent van harte welkom bij ons op kantoor in Den Haag. Onze ondernemingsrecht advocaten bezitten de juiste kennis en expertise om u bij te staan. Hoewel ons kantoor is gevestigd in Den Haag, opereren wij in heel Nederland.

Dit zeggen onze klanten over ons

score: 10

Uitmuntend
Vanaf het 1e moment goede communicatie en helderheid over de voortgang van mijn zaak. France -Sophie is ter zake zeer kundig en empathisch.

score: 10

De beste immigratie advocaat van Nederland
Na de grootste fout gemaakt te hebben met een expat bureau in zee te gaan , en veel geld betaald te hebben voor niks ( dossier niet volledig opgestuurd naar de IND ondanks dat wij alle stukken hadden aangeleverd, en dat dat bedrijf een maand later onze aanvraag indiende wouden wij al naar Mr Maas maar je we hadden al veel geld betaald aan het andere bedrijf zodoende dan toch maar doorgaan in de hoop dat het bedrijf de belofte na kwam die zij ons deden doen geloven, maanden gebeurde er niks , 6 maanden waren bijna alweer verstreken en dat bedrijf wij in eerste instantie hadden heeft op geen enkele manier bij de IND gecheckt hoe ver ze waren , omdat de termijn bijna verstreken was na een 1e verlenging, Advocaat Mr Maas benaderd en hem verteld over onze zaak en dat wederom de termijn verstreken zou, Mr Maas heeft direct de IND benaderd en gevraagd wat de Status van onze zaak was, jammer genoeg had de IND na 6 maanden nog steeds niet onze zaak behandelt en na 6 maanden hebben wij direct verzoek tot bezwaarschriften laten indienen door Mr Maas , en toen begon de IND zenuwachtig te worden. Zelf smeken om de betreffende bezwaarschrift niet voort te zetten, Mr Maas heeft voet bij stuk gehouden voor ons , en in 2 dagen was daar dan ineens het bericht dat de betreffende aanvraag was afgehandeld , en nu wat zou dit betekenen , mail wisseling met de assistent van Mr Maas, zij nam contact op met de IND en daar werdt ons gezegd geen zorgen te maken , de volgende dag het verlossende bericht de mvv aanvraag was goed gekeurd. Na maanden leven in onzekerheid en afvragen of we als gezin überhaupt nog herenigd zouden worden, was het Mr Maas en zijn team in een zeer korte tijd gelukt ons te helpen. Wij hebben geleerd van de vele bedrijven die zich aanbieden te helpen met een complexe migratie aanvraag , maar die totaal niet leveren waarvoor mensen veel geld betalen. Wij zullen voortaan alleen nog Mr Maas en zijn team benaderen . The best .
  • Maatschappelijk betrokken
  • Flexibel
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Middelgroot met 60 werknemers

Vragen over aandeelhoudersvergadering?

Neem contact op met Robbert (R.W.M.L.) Delissen